Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У філармонії повністю завершили реконструкцію фасаду касової зали

У філармонії повністю завершили реконструкцію фасаду касової зали

За інформацією будівельників, роботи йдуть за графіком, фінансування забезпечено на 100%.

Роботи всередині касової зали Харківської обласної філармонії завершені на 90%.

«Покладена плитка, залишилися незначні роботи з фарбування, - зазначив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков. - На 90-95% завершені роботи з інтер'єру великої зали філармонії. Покладений повністю паркет, завершені фарбувальні роботи, зокрема - фарбування золотом. Залишилося встановити світлозвукове обладнання сцени, крісла та дивани. Всі інші роботи вже завершені».

За словами Сергія Жукова, необхідно також завершити роботи в залі фойє, яку зараз прикрашають ліпниною.

«Також необхідно виконати роботи щодо головного входу - там абсолютно новий інтер'єр з 3D-панелями, зі сходами, застосуванням сучасних матеріалів. Все дуже красиво», - розповів директор Департаменту капітального будівництва ХОДА.

Він зазначив, що роботи в філармонії йдуть за графіком. Активна фаза будівництва, завдяки надходженню фінансування з обласного бюджету, почалася ще на початку року, кошти ДФРР надійшли в червні.

«На даний момент сума фінансування, виділена з державного та обласного бюджетів, повністю відповідає кошторисній вартості. Ми розраховуємо вписатися у встановлені суми фінансування і терміни, - сказав Сергій Жуков. - Цей об'єкт довгий час був довгобудом. Завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної філармонія стала об'єктом сучасного динамічного будівництва».

«Сьогодні ми милуємося красою зали, неймовірною величчю, відчуваємо ауру, бачимо медальйони композиторів, позолоту, ложі. В кінці зали - дата, 1858 рік. Все це захоплює і радує, що ми - молодці, ми це зробили, - каже директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко. - Взято дуже серйозні темпи будівництва. Дуже приємно, що обладміністрація курує цей об'єкт. Глава ХОДА Юлія Світлична особисто контролює це питання. Не менш приємно, що минулого тижня цей храм мистецтва відвідав Президент України Петро Порошенко. Цей факт говорить про те, що в нас опікуються розвитком сфери культури. Дуже хотілося б, щоб у філармонії виступили солісти світової величини. Ті люди, які виступають на сценах Нью-Йорка, Парижа, Берліна. Я думаю, музика в цьому храмі мистецтва буде жити вічно».