Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ще дві ОТГ Харківщини стали учасниками програми USAID DOBRE

Ще дві ОТГ Харківщини стали учасниками програми USAID DOBRE

4 жовтня Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило результати третього відбору до програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Новими партнерами програми стали 25 об’єднаних територіальних громад України. Серед них – Малинівська та Золочівська ОТГ Харківської області.

Загалом, починаючи з 2016 року, до програми від нашого регіону були залучені також Старосалтівська, Роганська та Мереф'янська ОТГ.

Як зазначив під час оголошення результатів третього відбору директор програми USAID DOBRE Беррі Рід, громади – партнери програми отримають технічну допомогу та співфінансування проектів у пріоритетних напрямках, над якими працюватимуть: місцевий економічний розвиток, підвищення якості надання послуг, залучення молоді до прийняття рішень, поліпшення комунікації з мешканцями тощо.

«Ви зробили дуже багато, щоб стати партнерами нашої програми. Але найскладніше - попереду. Це не просто престиж, це тяжка праця на результат. Це роки роботи над успіхом», - сказав Беррі Рід.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода зазначив, що загалом у програмі тепер беруть участь 75 об’єднаних громад України.

«Ми зацікавлені, щоб вони стали зразком успішності для інших. Коли об’єднані громади досягають успіхів, ні у кого не залишається підстав сумніватися в доцільності децентралізації – шляху, яким країна йде з 2014 року», - сказав В’ячеслав Негода.

Він підкреслив, що учасники програми мають довести, що спроможні використати допомогу USAID максимально ефективно і забезпечити нову якість життя, нову якість надання послуг, перейти на новий рівень місцевого самоврядування.

Нагадаємо, у квітні 2018 року голова ХОДА Юлія Світлична та директор програми USAID DOBRE Беррі Рід підписали меморандум про співпрацю Харківської обласної державної адміністрації і програми DOBRE.