Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Анікєєв та Юлія Макаренкова – чемпіони світу з шашок

Юрій Анікєєв та Юлія Макаренкова – чемпіони світу з шашок

У турецькому місті Ізмір харків’яни завоювали 2 золоті, 3 срібні та 1 бронзову нагороди.

На чемпіонаті світу з шашок-64 (бразильська версія) серед жінок золоту та дві срібні медалі виборола харків’янка Юлія Макаренкова. Вона перемогла в швидких шашках, набравши 10 очок. Найближчу суперницю - росіянку Саіну Попову - Юлія випередила на одне очко. Третє місце посіла Олена Коротка з міста Кам’янське Дніпропетровської області.

У класичній грі Юлія Макаренкова набрала 11 очок. Стільки ж було і в українки Олени Короткої, та за додатковими показниками харків’янка поступилася своїй співвітчизниці.

Набравши 9 очок у блискавичній грі, Юлія також поступилася Олені, на рахунку якої було 10 очок, та теж посіла друге місце.

У змаганнях серед чоловіків гросмейстер з Харківщини Юрій Анікєєв зібрав комплект медалей. У блискавичній грі Юрій став чемпіоном світу. Набравши 12 очок, він на 3 очки випередив найближчого суперника - багаторазового чемпіона світу Олександра Шварцмана з Росії.

У класичній грі Юрій здобув срібну медаль. Набравши 9 очок, він лише за додатковими показниками поступився Шварцману, який здобув перемогу.

У швидкій грі Анікєєв посів третє місце. На рахунку харківського гросмейстера було 9 очок. Стільки ж набрали ще два суперники, але за додатковими показниками кращий результат був у Юрія. Друге місце (10 очок) посів бразилець Дамір Перейра Да Сілва, а перемогу (11 очок) святкував росіянин Сергій Білошеєв.

Загалом на цьому чемпіонаті світу українські шашкісти завоювали 4 золоті, 3 срібні та 3 бронзові медалі.