Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела зустріч з радником Посольства США з економічних питань

Голова ХОДА провела зустріч з радником Посольства США з економічних питань

Юлія Світлична та Джон Пол Шутте обговорили реалізацію спільних проектів ХОДА і Посольства США в Україні та перспективи подальшого співробітництва, які відкриває Міжнародний економічний форум, який пройде на Харківщині 29 вересня.

На початку зустрічі керівник області навела дані щодо соціально-економічного потенціалу Харківської області, акцентувавши увагу на заходах, що проводяться для стимулювання економічної активності – як внутрішньої, так і міжнародної.

«Працюємо над розвитком бізнесу та інвестиційного клімату в регіоні. Проводимо багато міжнародних заходів, один з яких – 10-й, ювілейний, Міжнародний економічний форум. Від його проведення ми не відмовилися навіть у 2014 році, коли на Харківщину було непросто запросити іноземних гостей. Цьогорічний форум зібрав 35 країн, майже 600 учасників, серед яких - 18 надзвичайних та повноважних послів. Представники перших 10 економік світу - вже на Харківщині», - розповіла Юлія Світлична.

Вона зупинилася на проектах, які регіон реалізує спільно з Посольством США. Серед них – будівництво та запуск у роботу найбільшого в Україні екстериторіального ЦНАПу, який надає біля 450 послуг та щоденно обслуговує близько 2,5 тис. людей.

«Також реалізуємо низку спільних антикорупційних програм та підходів, розроблених спільно з Посольством США. Запроваджуємо певні підходи щодо проведення допорогових тендерних процедур, і маємо з них суттєву економію», - зауважила голова ХОДА.

Вона нагадала й про спільні дії задля підвищення економічної активності, серед яких – відкриття та робота Офісу Харківської області у Вашингтоні.

Джон Пол Шутте передав Юлії Світличній вітання від Надзвичайного та Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович, зазначивши, що вона, на жаль, не зможе бути присутньою на форумі, але за першої можливості обов’язково відвідає Харківщину.

«Марі Йованович наголошує, що тільки відвідуючи регіони, можна побачити, який великий прогрес є в країні. І найбільше це видно саме в Харківській області», - підкреслив Джон Пол Шутте.

Він зазначив, що вже встиг ознайомитися з результатами розвитку сектору малого та середнього бізнесу Харківщини, які є показником економічного зростання області.

«Я щасливий нашому партнерству і тим результатам, яке воно принесло. Ви досягли гарних результатів, незважаючи на ризики, які постали перед вашим регіоном. Впевнений, що подальша наша співпраця буде корисною і для вас, і для нас», - сказав радник Посольства США.

Більше фото