Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична зустрілась з Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом

Юлія Світлична зустрілась з Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом

Сторони обговорили участь литовської делегації в Х Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», а також подальшу співпрацю між Литвою і нашим регіоном.

Юлія Світлична зазначила, що участь литовської делегації в форумі є дуже важливою для Харківської області.

«Ми дуже цінуємо підтримку, яку Литва надає Україні і Харківській області. Для нас було дуже почесно приймати президентів України і Литви в минулому році. Ми вдячні Далі Грібаускайте за міцну підтримку нашої країни на міжнародній арені», - сказала глава ХОДА.

Говорячи про соціально-економічний стан області, Юлія Світлична відзначила велику роботу, проведену для активізації економічної діяльності в останні роки.

«У результаті маємо зростання машинобудівного виробництва, заробітних плат, збільшення робочих місць на 8 тисяч. Відновлюємо роботу підприємств, які були зупинені. Підвищується якість нашої продукції, тепер вона може конкурувати з європейською, - розповіла Юлія Світлична. - Наші підприємства шукають нові можливості і партнерів, нові шляхи розвитку бізнесу. Ми будемо раді розвивати співпрацю з Литвою. Зі свого боку ми готові організувати зустрічі, надати базу для налагодження бізнес-зв'язків між нашими і литовськими підприємствами».

Керівник області зазначила, що у представників литовського бізнесу в рамках Міжнародного економічного форуму пройдуть зустрічі в Торгово-промисловій палаті Харківської області, в яких візьмуть участь представники тих напрямків підприємництва Харківщини, які цікавлять литовців.

«Як керівник області можу запевнити, що з нашого боку в рамках законодавства буде надана вся необхідна підтримка для розвитку міжнародного бізнесу в регіоні», - підкреслила Юлія Світлична.

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні зазначив, що бачить у Харківському регіоні хорошого партнера з дуже великим потенціалом.

«Я радий, що нам вдалося зібрати дуже велику групу литовського бізнесу для участі в форумі. Сподіваюся, що ми отримаємо конкретний результат - знайдемо реальних партнерів і реалізуємо спільні проекти», - сказав Марюс Януконіс.

Він зазначив, що в литовській делегації є представники Вільнюської Торгово-промислової палати і Литовсько-української ділової ради, які постійно працюють над тим, щоб встановити бізнес-зв'язки з нашим регіоном.

«У нас вже є освітні зв'язки, ми продовжуємо реабілітацію українських і харківських військовослужбовців. Упевнений, нам вдасться розвинути і бізнес-відносини», - сказав Марюс Януконіс.

Більше фото