Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер зустрівся з делегацією Об'єднаних Арабських Еміратів

Марк Беккер зустрівся з делегацією Об'єднаних Арабських Еміратів

З представниками ОАЕ перший заступник голови ХОДА обговорив перспективи розширення співпраці цієї країни і Харківської області.

Відкриваючи зустріч, Марк Беккер передав Тимчасово повіреній у справах Посольства Об'єднаних Арабських Еміратів в Україні Наджлі Аль-Раїс слова привітання та подяки за участь у Х Міжнародному економічному форумі від глави області Юлії Світличної.

Перший заступник голови ХОДА зазначив, що завдяки роботі команди облдержадміністрації, яку очолює Юлія Світлична, в області досягнуто необхідних умов для надходження інвестицій, а саме - безпека і зростання економіки. Марк Беккер зазначив, що Харківщина посідає перше місце серед областей України за рівнем соціально-економічного розвитку.

«Такі показники досягаються завдяки роботі реального сектора економіки - розвитку промисловості, зокрема - машинобудування, розвитку соціальної, гуманітарної та культурної сфер. За останні 2,5 роки значно зріс індекс промислового виробництва. Підприємства важкого машинобудування і енергобудування працюють не тільки на внутрішній, але і на зовнішній ринок», - підкреслив Марк Беккер.

Крім того, він зазначив розвиток зовнішньоторговельних відносин Харківської області та ОАЕ. Зокрема, зовнішньоторговельний оборот у минулому році зріс майже на 14% і склав 11,6 млн доларів США. За 6 місяців цього року - вже 6 млн доларів США.

Також заступник голови ХОДА відзначив успіхи Харківської області в сфері сільського господарства, розвиток культурних і освітніх відносин двох сторін.

«Зміцнюються культурно-суспільні зв'язки - підписані договори між ХНУ ім. В. Каразіна та Національним університетом міського господарства ім. О.Бекетова й університетами ОАЕ, - сказав Марк Беккер. - Хочу також подякувати вашій країні за допомогу, надану в реабілітації понад 100 військових, які постраждали в зоні проведення ООС».

У свою чергу Наджла Аль-Раїс нагадала, що в минулому році між ОАЕ і Україною було укладено угоду про безвізовий режим.

«Як повірена в посольстві, я опікуюсь питаннями політики, економіки та мас-медіа. У Харкові, в першу чергу, нас буде цікавити економічне співробітництво. Вже намічена низка ділових зустрічей», - заявила Наджла Аль-Раїс.

Вона запропонувала розглянути можливість відкриття в Харкові Українсько-арабського культурного центру.

«Упевнений, що всі спільні ініціативи в економіці, культурних відносинах будуть втілені в життя», - сказав Марк Беккер.