Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили розвиток співпраці з Великобританією

У ХОДА обговорили розвиток співпраці з Великобританією

Міжнародна зустріч відбулася 27 вересня.

Під час заходу, участь в якому взяли представники ХОДА на чолі з директором Департаменту економіки та міжнародних відносин Андрієм Колосом та першим секретарем Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Кеті Коттрел, обговорили актуальні питання регіонального розвитку та можливості співпраці з британськими компаніями та Посольством Великої Британії в Україні.

«Незважаючи на те, що Харківський регіон знаходиться біля зони проведення ООС, команда, очолювана головою ХОДА Юлією Світличною, змогла забезпечити не лише безпеку на території регіону, а й всі умови для економічного розвитку», - відзначив Андрій Колос.

Він наголосив, що Харківська область є інвестиційно привабливою для міжнародних партнерів. Про це свідчить рівень зовнішньоторговельних відносин з країнами ЄС, обсяг яких зріс у 2018 році на 15% та складає 490 млн доларів США.

«Харківська область підтримує стратегію євроінтеграційних процесів та співробітництва з країнами Євросоюзу», - зазначив Андрій Колос.

Кеті Коттрел запевнила присутніх у зацікавленості з боку Великобританії щодо співпраці з Харківською областю.

«Навіть те, що вже з жовтня відкриваються прямі рейси до Лондона, є досить суттєвим показником, що цей напрямок необхідний, - зазначила Кеті Коттрел. – У нас є програми для України, у рамках яких офіційні делегації відвідують підприємства Великої Британії задля обміну досвідом. Будемо раді, якщо й представники Харківської області братимуть у них активну участь».

На завершення зустрічі Андрій Колос запросив Кетті Коттрел обов’язково відвідати не тільки Міжнародний економічний форум 29 вересня, але й «Слобожанський ярмарок» та більш детально познайомитися з товаровиробниками Харківщини.

«Основною метою нашої участі у Х Міжнародному економічному форумі є можливість зрозуміти рівень розвитку регіону та знайти для себе нові можливості у співпраці», - відповіла Кеті Коттрел.