Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині привітали з професійним святом працівників туристичної галузі

На Харківщині привітали з професійним святом працівників туристичної галузі

Урочистості відбулись 25 вересня на базі курорту «Березівські мінеральні води» на Дергачівщині.

У заходах з нагоди Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні взяли участь керівники туристичних агенцій, музейних закладів, готелів, національних природних парків, оздоровчих закладів, факультетів й кафедр туристичного бізнесу закладів вищої освіти, власники садиб сільського «зеленого» туризму, екскурсоводи.

З привітальним словом до всіх присутніх звернувся начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина та передав найкращі побажання від імені голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної.

«Харківщина приваблює туристів значними рекреаційними ресурсами: мінеральними джерелами з цілющою водою, чудовими ландшафтами, ріками, озерами і водосховищами. Вона багата на історичні, архітектурні, природні пам’ятки, які цікавлять туристів з усіх куточків України та з-за кордону. І за останні три роки можна відзначити позитивну динаміку в розвитку туристичної галузі та збільшення кількості туристичних груп, індивідуальних туристів на Харківщині. Хотілося б подякувати всім за цю щоденну кропітку працю. Хочу побажати вам і вашим близьким здоров'я та творчих успіхів», – сказав Олег Яцина.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та творчі досягнення кращі працівники туристичної галузі Харківщини були відзначені почесними нагородами Харківської облдержадміністрації, Харківської обласної ради, Управління культури і туризму ХОДА, Обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму».

Крім того, Обласним комунальним закладом «Харківський організаційно-методичний центр туризму» до Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні спільно з Харківською обласною фундацією «Громадська альтернатива» було проведено протягом 12-19 вересня фестиваль «ІнклюзіON – 2018. Туризм та інклюзія», під час якого відбулись заходи для людей з інвалідністю та інших вразливих категорій населення: пішохідні екскурсії, цикл лекцій Open Air «Правова кав’ярня - про інклюзивний туризм», презентація аудіогідів у Харківському художньому музеї. А також вже третій рік поспіль спільно з установами культури і мистецтва проводилась акція «День відкритих дверей у музеях Харкова», під час якої низка музеїв запрошувала інклюзивні групи на безкоштовні екскурсії.