Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний центр культури і мистецтва презентує фотовиставку румунської журналістки Іоани Молдован

Обласний центр культури і мистецтва презентує фотовиставку румунської журналістки Іоани Молдован

Захід відбудеться за участю і сприяння Посла Румунії в Україні Крістіана-Леона Цуркана та Харківської обласної державної адміністрації.

Виставку «Для України, назавжди» можна подивитись з 28 вересня по 19 жовтня. Її відкриття відбудеться 28 вересня о 17:00. Вхід - вільний.

«Ця експозиція – про фронт Донбасу і повернення українських солдатів, це історія про війну, патріотизм, про прагнення миру і надію на перемогу», - розповідають організатори.

Іоана Молдаван почала документувати Революцію Гідності з Києва в 2013 році. У наступні роки продовжила показувати у зображеннях трагедію внутрішніх біженців, лінію фронту на Донбасі та повернення українських військових до домашнього вогнища.

Її роботи були опубліковані в The New York Times, Al Jazeera English, Huffington Post, LensCulture, Radio France Internationale та Vice та інших.

У 2016  році Іоана брала участь у воркшопі Едді Адамса і нагороджена премією Bill Eppridge Memorial за видатні досягнення і правду в фотожурналістиці. Посольство США в Бухаресті нагородило її премією «Жінки мужності» за видатний внесок у відбитті істини через фотожурналістику.