Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові виступить один з кращих скрипалів світу Валерій Соколов

У Харкові виступить один з кращих скрипалів світу Валерій Соколов

Захід відбудеться 28 вересня о 19:00 у Будинку Алчевських.

Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» виступить з відомим скрипалем, лауреатом міжнародних конкурсів Валерієм Соколовим. У програмі концерту – твори, які музикант виконає в Харкові вперше.  Керувати оркестром буде багаторічний творчий партнер Валерія, диригент Віталій Протасов.    

«Валерій Соколов належить до числа тих небагатьох скрипалів, які грають на інструменті роботи знаменитого майстра Страдіварі», - розповідають організатори концерту.

Музикант регулярно дає концерти в рідному Харкові. Останній спільний концерт Валерія Соколова з молодіжним оркестром відбувся в червні цього року.

У першому відділенні концерту, який пройде 28 вересня, прозвучить Симфонія № 39 Йозефа Гайдна («Морський шторм»). Також глядачі зможуть почути Камерну симфонію №1 для скрипки з оркестром Віталія Губаренка. У другому відділенні Валерій Соколов разом з молодіжним оркестром зіграє Концерт для скрипки з оркестром ре мажор Йоганнеса Брамса.

Додамо, що наступний концертний захід МАСО «Слобожанський» проведе на сцені Будинку Алчевських 12 жовтня. Це буде концерт соліста оперного театру Володимира Козлова (баритон), в якому прозвучать відомі оперні арії та популярні естрадні пісні. 

Придбати квитки на концерт можна в касі МАСО «Слобожанський», тел.: 706-17-16, адреса: вул. Жон Мироносиць, 13 (офіс оркестру).

Довідка. Валерій Соколов народився в 1986 році в Харкові. Завдяки технічній бездоганності ігри, емоційності та художній зрілості при виконанні найскладніших творів Валерій отримав світове визнання, а знаменитий французький режисер Бруно Монсенжон зняв про нього фільм «Скрипка в душі». Сьогодні Валерій Соколов - один з найбільш іменитих скрипалів світу. Він співпрацював з багатьма відомими оркестрами, серед яких: Оркестр Бі-Бі-Сі, Оркестр де Парі, Камерний оркестр Європи, оркестри Радіо Франції і Баварського Радіо та ін. Сольні концерти скрипаля регулярно проходять у найпрестижніших концертних залах Європи: Вігмор-Холі в Лондоні, театрі Шатле в Парижі, Консерваторії ім. Джузеппе Верді в Мілані. Музикант є аспірантом Віденської консерваторії.