Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили стан готовності до зими господарського комплексу міста Харків

У ХОДА обговорили стан готовності до зими господарського комплексу міста Харків

Кущове засідання обласного штабу відбулося 24 вересня.

Нарада пройшла під керівництвом директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка. Він наголосив, що в цілому по області житловий фонд підготовлений на 95,9%.

Зокрема, було відзначено, що у м. Харкові готові до експлуатації в осінньо-зимовий період 2018-2019 років 8478 житлових будинків, або 94,6% (з них: будинки комунальної власності територіальної громади - на 98,1% (7709 будинків), ЖБК, ЖК, ОСББ – на 85,6% (632 будинки)).

Як повідомив директор Департамент комунального господарства Харківської міської ради Олексій Богач, готовність об’єктів соціальної сфери знаходиться під контролем.

«Лікарні, школи, будівлі соціальної сфери, фізичної культури та спорту повністю готові до опалювального сезону», - зазначив Олексій Богач. 

Підготовка об’єктів теплопостачання області знаходиться на рівні 95,1%. Станом на 24 вересня готовність теплового господарства КП «Харківські теплові мережі» знаходиться на рівні 99,5%. Зокрема, було підготовлено 253 котельні (100%).

Крім того, було обговорено готовність сфер енерго- та газопостачання. Окремо розглянули питання підготовки до зими дорожнього господарства. Зокрема, відзвітували про проведені ремонтні роботи на 5 мостах, 4 віадуках і 4 шляхопроводах.

«До зими підготовлено 239 одиниць дорожньої техніки (або 89% до плану), заготовлено протиожеледні матеріали: 6,5 тис. тонн солі та понад 112 тис. куб. м піску (або 41,3% до плану)», - доповіли у Департаменті комунального господарства Харківської міської ради.