Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розпочав роботу ще один інклюзивно-ресурсний центр

На Харківщині розпочав роботу ще один інклюзивно-ресурсний центр

Відповідно до завдання голови ХОДА Юлії Світличної в області до кінця року мають бути створені 27 інклюзивно-ресурсних центрів, 15 ресурсних кімнат та 25 медіатек.

Один з таких центрів відкрився в Шевченківському районі. Послугами закладу планують охопити близько 200 дітей з особливими освітніми потребами.

«Розвиток інклюзивної освіти – одне з пріоритетних питань обласної влади. Торік разом з Мариною Порошенко ми підписали меморандум про співпрацю в цьому напрямку між ХОДА та Всеукраїнською благодійною організацією «Благодійний фонд Порошенка», -  зазначила голова ХОДА Юлія Світлична. – У кожному районі області триває робота щодо створення інклюзивно-ресурсних центрів, ресурсних кімнат та медіатек».

Заклад у Шевченковому розмістився в центрі населеного пункту в будівлі колишнього ліцею, яка довгий час не використовувалася. Капітальний ремонт, всі внутрішні роботи вже завершено: замінені вікна, підлога, система опалення тощо. У центрі створена спеціальна кімната для проведення групових занять, кабінет ЛФК, встановлено необхідне обладнання.  Тут працюватимуть психологи, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, вчитель-реабілітолог. Окрім того, центру легко дістатися, є зручна транспортна розв’язка.

Як зазначають у закладі, створені всі умови, щоб надавати дітям якісні послуги. У центрі займатимуться діти, яким рекомендована інклюзивна форма навчання, а також ті, які за психолого-педагогічними спостереженнями спеціалістів закладів загальної середньої освіти мають порушення мовлення та відставання у розвитку. 

Створення центру профінансовано коштом обласного та районного бюджетів.