Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА привітали найкращих машинобудівників області

У ХОДА привітали найкращих машинобудівників області

Захід, що був присвячений Дню машинобудівника, відбувся 21 вересня.

Від імені керівника області Юлії Світличної представників промислових підприємств регіону привітав перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

«Передаю щирі слова подяки вашим трудовим колективам від Юлії Світличної, бажаю вам миру, процвітання та нових професійних звершень», - сказав Марк Беккер.

Він підкреслив, що машинобудування є ключовою галуззю промисловості області.

«На підставі показників машинобудування будуються всі індекси промислового виробництва. Завдяки ініціативам Президента, які були підтримані Кабінетом міністрів, в країні створені всі умови для розвитку галузі. І за підтримки голови ХОДА всі умови також створюються на рівні регіону, - сказав перший заступник голови обладміністрації. - Нам є чим пишатися. Сьогодні машинобудування Харківщини робить серйозний внесок в економіку області та країни в цілому. Ми займаємо друге місце серед регіонів з виробництва машинобудівної продукції. На галузь припадає 44% прибутку від усієї промисловості області, понад 41% зростання реалізованої продукції - а це більше 104 млрд грн».

Також Марк Беккер відзначив вагомий внесок харківського машинобудування в озброєння української армії.

Генеральний директор АТ «Турбоатом» Віктор Суботін подякував керівництву області за підтримку від імені машинобудівників Харківщини.

«При всіх труднощах розвитку ринків, харківське машинобудування має величезний потенціал, і він сьогодні реалізується. Ми знайшли нові ринки збуту, і сьогодні показуємо хороші темпи зростання. Це стало можливим завдяки тому, що на Харківщині створена команда управлінців ХОДА, яка організовує нашу роботу та допомагає вистояти в непростий час, - підкреслив Віктор Суботін. - Протягом року в нас було багато спільних нарад, і сьогодні в «Турбоатома» й «Електроважмашу» є контракти з «Укргідроенерго» на більш ніж 3 млрд грн. Думаю, на майбутньому міжнародному економічному форумі ми підпишемо контракти ще на 1,2 млрд. Це завантаження на найближчі 2 роки для тисяч людей».

Більше фото