Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області поточний відремонтують понад 300 км доріг

Цього року в області поточний відремонтують понад 300 км доріг

Для порівняння – в 2016 році такі роботи здійснили тільки на 64 кілометрах.

Такі дані навів під час брифінгу 21 вересня перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

«У 2016 році, який став початком активної ремонтної роботи на дорогах області, було відновлено лише 64 км доріг з 9600 км, які були в нас на балансі. Цього року ми очікуємо 250 км по державним дорогам та близько 60 – по місцевим. Тобто понад 300 км», - сказав Сергій Пляка.

Окрім глобальних робіт, що розгорнулися на дорозі Харків – Охтирка, в області завершили роботи на дорозі до Куп'янська.

«На дорозі Чугуїв – Мілове до Куп’янська покриття влаштовано в повному обсязі – це близько 70 км (від повороту на Куп'янськ з дороги Київ – Харків – Довжанський та по самому місту Куп'янськ). Роботи виконані повністю. Зараз на цій дорозі планово виконуються роботи щодо забезпечення проїзду на ділянці 103 – 106-й кілометр (біля кордону з Луганською областю). Там проводимо роботи зі стабілізації ґрунтів, посилення основи. Плануємо до завершення будівельного сезону найбільш вразливу 3-кілометрову ділянку відремонтувати та дати до зими нормальний проїзд», - розповів Сергій Пляка.

Роботи тривають і на трасі Київ - Харків – Довжанський. Тут із запланованого дорожникам залишилося облаштувати 4,7 км нового покриття в районі села Закомельське.

«Паралельно йдуть підготовчі роботи по посиленню основи в районі Кам’янки Ізюмського району. Це в бік Донецької області. Додаткові роботи, які ми також встигаємо завершити цього року», - повідомив перший заступник начальника САД у Харківській області.

На вихідних заплановані на цей рік обсяги ремонтних робот завершують виконувати на дорозі Харків - Зміїв – Балаклія – Горохуватка. Також цього року привели до ладу понад 14 км дороги Мерефа – Лозова – Павлоград (роботи проводили ділянками). Повністю завершено заплановані роботи на дорогах Старий Мерчик – Краснокутськ, Старовірівка – Кегичівка, в місті Мерефа.

«Ще в роботі в нас напрямок у Балаклійському районі на дорозі Шевченково – Балаклія – Первомайський – Кегичівка. Також проведені підготовчі роботи на напрямку Дергачі – Козача Лопань. На цей рік там незначний обсяг ремонту – 2,8 км. Зараз відфрезероване покриття. Підрядник готовий приступити до роботи», - сказав Сергій Пляка.

Також у області відновлюють 3 штучні споруди: завершено роботи на мосту через ріку Куп’єваха на дорозі Харків – Охтирка, на 70 % готовий шляхопровід біля села Кислівка в Куп’янському районі та на 80% - місток у селі Коробочкине Чугуївського району.