Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2019 році заплановано глобальний ремонт дороги Мерефа – Лозова – Павлоград

У 2019 році заплановано глобальний ремонт дороги Мерефа – Лозова – Павлоград

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, відновлення шляху стане окремою державною цільовою програмою.

Запланований на цей рік обсяг ремонтних робіт на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград виконано. Зараз будівельники очікують надходження додаткового фінансування для того, щоб провести ремонт у селі Краснопавлівка. Про це повідомив перший заступник начальника САД у Харківській області Сергій Пляка.

«Цього року повністю виконано в нижніх шарах ремонт 14,3 км покриття на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград. Залишилося облаштувати 4,7 км верхнього шару», - повідомив Сергій Пляка.

За його інформацією, роботи проведені в районі залізничної станції «Спасів Скит», на ділянці від неї до Таранівки, в районі Безпалівки, частина дороги в Первомайському районі чекає укладання верхнього шару асфальту.

«У Лозівському районі зробили шляхопровід у Герсеванівці, у смт Панютіне – близько 3,6 км. Завершені роботи в центрі Катеринівки, - розповів перший заступник начальника САД. - Була особиста ініціатива голови ХОДА Юлії Світличної розглянути питання про продовження робіт. Виникла можливість розпочати роботи в Краснопавлівці. Геологічні дослідження, які ми провели, довели, що ґрунти втратили свою несучу спроможність та місцями підмочені, покриття також зруйновано. Ми на цю ділянку підходимо з посиленням ґрунтів, улаштуванням нової основи та нових шарів асфальтобетону. Усі 2,5 км Краснопавлівки ми цього року вже не пройдемо, але найбільш зруйновані ділянки зробимо».

Проте ремонтувати дорогу «клаптиками» - це не вихід, вважають дорожники. І наступного року ця ситуація має радикально змінитися. Ініціативу голови ХОДА Юлії Світличної щодо глобального ремонту дороги до Лозової підтримали на державному рівні.

«За нашою інформацією, проектом бюджету на наступний рік передбачається виділення коштів на цю дорогу по окремій цільовій програмі – так, як цього року було виділення коштів на дорогу Харків – Охтирка, - повідомив Сергій Пляка. - Тобто це буде глобальне будівництво. Зараз ми розробляємо проектну документацію, задача – до кінця року провести тендерну процедуру. Роботи розпочнуться з ділянки від Мерефи. Також украй важка ділянка від Лозової до кордону з Дніпропетровською областю. 16 км повністю зруйнованого покриття. Ми влітку розпочали проектно-вишукувальні роботи. Там буде капітальний ремонт. Плануємо відновлення мосту біля села Іванівка Лозівського району. Прийшов час зайти на цю дорогу не «шматочками». Подивимося, скільки виділять коштів – чи їх вистачить на всі 123 км, але відсотків на 70 я бачу відновлення на наступний рік».