Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили механізми підвищення безпеки дорожнього руху

У ХОДА обговорили механізми підвищення безпеки дорожнього руху

Захід кампанії «Віч на віч», що реалізується в рамках проекту «Модернізація та підвищення безпеки мережі автомобільних доріг в Україні», відбувся 21 вересня.

Головною метою кампанії є підвищення обізнаності відносно безпеки дорожнього руху в Україні. Під час заходу начальник Управління з питань транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів ХОДА Володимир Наконечний ознайомив присутніх зі статистикою дорожніх пригод на Харківщині.

Так, згідно кількісних досліджень, ТОП-3 основних причин дорожньо-транспортних пригод у області такий: виїзд на дорогу водіїв у стані алкогольного сп’яніння; порушення правил дорожнього руху та дорожні умови.

«Хочу наголосити, що перевищення встановленої швидкості відноситься до найбільш ризикованих звичок водіїв та займає 4-е місце в рейтингу причин дорожньо-транспортних пригод», - зауважив Володимир Наконечний.

У рамках проекту «Модернізація та підвищення безпеки мережі автомобільних доріг в Україні» в Харківській області буде проведено масштабну інформаційну кампанію.

«Ми обрали для себе чіткий план дій – максимально продуктивно розповсюдити інформаційні матеріали, щоб це дійсно запрацювало. У цьому нас підтримала голова ХОДА Юлія Світлична», - сказав Володимир Наконечний.

Він повідомив, що інформаційні матеріали кампанії розповсюджуватимуться  на найбільших підприємствах регіону та в навчальних закладах. До пакету матеріалів входять інформаційні розмальовки, які звернуть увагу дитини на дотримання правил дорожнього руху.

«Коли батьки будуть разом з дітьми розмальовувати ці картинки, то вже й задумаються, чи їхати більше 50 км\год в населеному пункті, чи ні», - відзначив начальник Управління з питань транспортної інфраструктури, торгівлі та фінансових ресурсів ХОДА.