Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Красноградській ЦРЛ капітально відремонтували харчоблок

У Красноградській ЦРЛ капітально відремонтували харчоблок

Будівлю, де готують їжу для пацієнтів стаціонару, капітально не ремонтували жодного разу за останні 40 років.

З результатами проведених робіт ознайомився заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час робочої поїздки до Красноградського району.

«Минулого року ми виграли міні-проект щодо заміни вікон, - розповів головлікар Красноградської ЦРЛ Олександр Колодяжний. - Було замінено 34 вікна. Після цього зробили припливно-витяжну вентиляцію та заміну електропроводки. Цього року було проведено капремонт приміщення».

Так, на харчоблоці замінили всі двері, кахель на стінах і підлозі, пофарбували стіни та стелю, а також облаштували 2 ґанки та навіси над ними.

«Сьогодні Михайло Черняк передав від очільника області Юлії Світличної сертифікат на новий посуд і меблі для харчоблоку, - зазначив головлікар ЦРЛ. - У цілому, сьогодні лікарня нагадує невеликий будмайданчик - проводиться утеплення 3-х корпусів. Проведена заміна даху над операційним блоком, ямковий ремонт території, ремонт даху гаражів, придбано нове медобладнання».

Дієтична сестра харчоблоку Красноградської ЦРЛ Наталія Домненко повідомила, що пацієнти лікарні забезпечені безкоштовним триразовим харчуванням.

«Щодня в лікарні харчується в середньому від 160 до 200 хворих. Ми й не сподівалися на капітальний ремонт приміщення, тепер працювати набагато комфортніше», - каже дієтсестра харчоблоку.

Михайло Черняк також зустрівся з медичним колективом лікарні. Він зазначив, що сьогодні з боку ХОДА робиться все можливе, щоб фінансово підсилити медзаклади області.

«Кошти, які спрямовуються на розвиток системи охорони здоров'я, сьогодні вже дають конкретний результат. За ініціативи Президента України Петра Порошенка реалізується фінансова децентралізація на місцях і посилення сільської медицини. Так, у Харківській області ведеться будівництво нових амбулаторій, лікарні забезпечуються службовими автомобілями та сучасним обладнанням. Прикладом може служити й розвиток цієї лікарні», - сказав Михайло Черняк.