Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

19 вересня до першого заступника голови ХОДА переважно зверталися за розв'язанням земельних питань.

Одне з питань, яке було порушено в ході прийому громадян, стосувалося незаконного, на думку заявниці, заволодіння земельною ділянкою її прибудинкової території в Дергачівському районі.

«Земельна ділянка, що належала моєму батьку, незаконно передана іншим особам і знаходиться у занедбаному стані», - повідомила першому заступнику голови ХОДА Марку Беккеру заявниця.

«Ваше звернення ми надішлемо до Дергачівської районної державної адміністрації, в цій ситуації вони повинні розібратися», - відповів заявниці Марк Беккер.

Також до першого заступника голови ХОДА звернулися за допомогою у розв'язанні питання стосовно зниження орендної плати за користування земельною ділянкою на території Харківського району. Заявниця пояснила, що на орендованій земельній ділянці вона займається фермерством.

«У мене в користуванні 2 га землі, що знаходяться під будівлями для худоби. Я виплачую більше 90 тисяч орендної плати за цю землю. Минулі роки в мене була така можливість, а на сьогодні ця сума надто велика», - розповіла заявниця.

Марк Беккер повідомив відвідувачці, що це питання буде розглянуто, й вона отримає допомогу в межах законодавства. Також перший заступник голови ХОДА нагадав заявниці, що вона має законні підстави для отримання дотації на утримання корів та молодняку.

У ході особистого прийому громадян до Марка Беккера також зверталися з питаннями щодо поновлення договору оренди на земельну ділянку із земель водного фонду, виділення земельної ділянки в оренду для ведення рибогосподарської діяльності. Ці та інші питання, які були озвучені під час прийому громадян, перший заступник голови ХОДА пообіцяв детально вивчити та надати заявникам відповіді та можливу допомогу в рамках законодавства України.