Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції

У ХОДА обговорили питання інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції

Зустріч керівників структурних підрозділів ХОДА та представників Громадської Ліги Україна-НАТО відбулася 18 вересня.

Метою заходу стало обговорення програми «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції».

Під час зустрічі директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов ознайомив присутніх з програмами, що направлені на підвищення рівня безпеки на території області, зауважив, що всі вони розроблені з урахуванням європейського досвіду. Також він наголосив, що співпраця між Харківщиною та НАТО включає в себе також гуманітарні проекти.

«Уже третій рік для військовослужбовців, що звільнені до запасу, проводиться перепідготовка за програмою НАТО в місцевих ВНЗ, що допомагає їм знайти себе у цивільному житті. Цю програму пройшло вже 10 тисяч осіб», - сказав Олексій Максимов.

Голова Громадської Ліги Україна-НАТО Сергій Джердж повідомив присутнім, що до Харкова їх організація за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні привезла навчальну програму «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції» для державних службовців.

«Під час обговорення буде розвінчано всі ті міфи про НАТО, якими наповнений інформаційний простір», - відзначив Сергій Джердж.

У ході навчальної програми будуть обговорені наступні теми: інформаційні та законодавчі аспекти співробітництва України з НАТО, Річна Національна Програма під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, а також відносини Україна-НАТО: військове та невійськове співробітництво.