Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили напрямки співпраці в IT-сфері між Харківщиною та Республікою Словенія

У ХОДА обговорили напрямки співпраці в IT-сфері між Харківщиною та Республікою Словенія

Міжнародна зустріч відбулася 17 вересня.

Участь у заході взяли директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос, почесний консул Республіки Словенія в Харкові Анатолій Бондаренко та представники делегації Словенії.

Головною темою зустрічі стало обговорення розвитку співпраці у сфері IT-технологій.

«Зараз Харківська область є лідером в економічному, соціальному та промисловому розвитку серед інших областей України. Темп розвитку регіону 6 - 7% щорічно», - відзначив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрій Колос.

За його інформацією, впродовж 2017 року обсяг зовнішньо-торговельних відносин регіону зі Словенією склав 6,8 млн дол. США, що на 48 % більше, ніж у 2016-му.

«Зі Словенією в нас склалися гарні економічні відносини, але рівень інвестицій не високий, лише 1,6 млн дол. США», - сказав директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА.

Він підкреслив важливість таких зустрічей та налагодження більш тісних економічних зв’язків між Харківщиною та Республікою Словенія.

«Ми зацікавлені в подальшому розвитку відносин у сфері IT-технологій, саме тому сьогодні ми тут», - сказав генеральний директор Директорату з питань інтернаціоналізації, підприємництва та технологій Міністерства економічного розвитку та технологій Республіки Словенія Єрней Товшак.

«Ми впевнені, що співробітництво в сфері IT-технологій між Республікою Словенія та Харківщиною - це правильний напрямок, адже в нашої області високий потенціал», - відзначив Андрій Колос.