Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківському плитковому заводі відкрили новий надсучасний цех

На Харківському плитковому заводі відкрили новий надсучасний цех

Збудований з нуля, повністю автоматизований Цех №2 оснащений найновішим європейським обладнанням, яке використовують передові виробники плитки в ЄС. Тут вироблятимуть 4 млн кв. м плитки на рік.

14 вересня голова ХОДА Юлія Світлична відвідала Харківський плитковий завод та ознайомилася з роботою нового цеху.

«Над реалізацією цього проекту ми працювали два роки. Це  - спільний успіх бізнесу та влади, - зазначила Юлія Світлична. – Нам вдалося залучити для будівництва цеху 750 млн грн інвестицій. Це розвиток виробництва, а відповідно – Харківського регіону взагалі. Це збільшення надходжень до бюджету на 30% - або 40 млн грн. Крім того, це більше 100 робочих місць для жителів Харківщини».

За словами голови наглядової ради ПрАТ «Харківський плитковий завод» Валентина Шеветовського, нові потужності дозволять випускати унікальну для України плитку розміром 1,2 на 1,6 м з надвисоким ступенем вологостійкості. Продукція повністю відповідатиме світовим стандартам якості.

«Будівництво цеху такого рівня  на нашому заводі стало можливим, завдяки сприятливому бізнес-клімату, створеному на Харківщині. Ми працюємо по всій країні і можемо порівнювати умови, які є в різних регіонах. Можу впевнено сказати, що протягом останніх років під керівництвом команди ХОДА в Харківській області створено найкращій клімат для інвестицій. Порозуміння з владою та підтримка в регіоні чесного бізнесу дають нам  змогу планувати й подальше розширення виробництва», - підкреслив Валентин Шеветовський.

Спілкуючись з колективом заводу, керівник ХОДА наголосила, що розвиток промисловості на території області - надзвичайно важливе питання, тож галузь і надалі отримуватиме підтримку.

«Галузь набирає оберти. Це говорить про те, що владі в Україні сьогодні довіряють, інвестори готові вкладати кошти у розвиток нашої держави, - сказала Юлія Світлична. – Наслідком переговорів, які проводить з інвесторами Президент, стало те, що іноземні кампанії сьогодні заходять в Україну. Ми на Харківщині, у свою чергу, робимо все, щоб  підтримувати інвесторів та створювати для них комфортні умови. Налагоджуємо майданчики для міжнародно співпраці та пошуку інвесторів».

Таким майданчиком, зазначила керівник області, стане і найбільший в східній Україні міжнародний економічний форум, який пройде у Харкові 29 вересня. Під час форуму вже традиційно будуть укладені реальні контракти з нашими підприємствами – а це, знову ж, інвестиції в регіон.

У ході робочої поїздки на ХПЗ Юлія Світлична вручила керівнику підприємства державну нагороду – Орден за заслуги ІІ ступеня, відзначивши участь ХПЗ у соціальних проектах та постійне зростання соціальних гарантій для працівників заводу. Також керівник області вручила почесні відзнаки ХОДА найкращим робітникам плиткового заводу.

Більше фото