Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА перевірили готовність семи районів області до опалювального сезону

ХОДА перевірили готовність семи районів області до опалювального сезону

Відповідне кущове засідання обласного штабу відбулося 13 вересня в Краснограді.

Члени штабу розглянули стан справ у Красноградському, Кегичівському, Зачепилівському, Сахновщинському, Первомайському (та місті Первомайський), Нововодолазькому та Валківському районах.

За даними директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, в цілому по області житловий фонд підготовлений майже на 90%, що відповідає затвердженим планам. Він також відзначив, що більшість із районів, які розглядалися на засіданні, завершили підготовку житлового фонду на 100% та оформили паспорти готовності.

В цілому, за даними Сергія Магдисюка, підготовка об’єктів теплопостачання області знаходиться на рівні 89%. У м. Первомайський та районах, які розглядали на штабі, ця робота вже завершена. Лише в Красноградському районі підготовка теплових мереж знаходиться в стадії завершення – роботи буде завершено до 1 жовтня.

Підготовка водопровідно-каналізаційного господарства області станом на 1 вересня становить майже 88%. Завершена підготовка в Зачепилівському, Сахновщинському, Первомайському районах та м. Первомайський.

Також члени штабу обговорили питання заборгованості із заробітної плати на підприємствах ЖКГ у районах та погашення заборгованості установ, які фінансуються з державного бюджету.

Окремо було наголошено на підготовці до зими дорожнього комплексу районів.

«Керівникам райдержадміністрацій рекомендовано додатково провести роботу на предмет заготовки піску та солі по усім місцевим радам. Також перевірити наявність сил та засобів для снігоприбиральних робіт на вулицях в населених пунктах, забезпечити взаємодію з підприємствами району та філіями ДП «Харківський облавтодор», які мають відповідну снігоприбиральну техніку», - підкреслив Сергій Магдисюк.