Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зборах бригади територіальної оборони Харківської області взяли участь понад 2200 чоловік

У зборах бригади територіальної оборони Харківської області взяли участь понад 2200 чоловік

Збори проходили в регіоні з 28 серпня по 6 вересня.

Як розповів у ході брифінгу 11 вересня військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін, за підсумками зборів наша область була визнана однією з найкращих в Україні за рівнем організації подібних заходів.

«Особливістю проведення зборів у Харківській області було те, що ми мали обмежений час на оповіщення. Якщо Чернігівська область, наприклад, мала на підготовку півроку, то ми – 1 місяць. Але завдяки підтримці керівництва ХОДА робота була організована максимально ефективно. Так, при формуванні підрозділів територіальної оборони акцент робився на підприємствах та установах – і ми змогли сформувати підрозділи протягом 14 годин - при тому, що на це нам давали дві доби», - розповів Юрій Калгушкін.

Серед особливостей проведення зборів на Харківщині - також можливість використання матеріальної бази військових полігонів ЗСУ та Національної гвардії й розміщення батальйонів на місцях формування: у Зміївському, Дергачівському, Лозівському, Купянському, Ізюмському та Чугуєвському районах. 

«Перевірку проведення зборів в області здійснювали командувач Сухопутних військ та начальник Генштабу України. Вони високо оцінили якість проведення зборів. За підсумками заходу більше 1200 учасників нагороджені відзнаками, 230 отримали чергове військове звання. Загалом участь у зборах прийняли понад 2200 чоловік», - уточнив військовий комісар.

У якості інструкторів до проведення зборів тероборони були залучені 153 військовослужбовці з різних військових підрозділів та представники громадських організацій (обласної Спілки учасників АТО та ін.).

За словами директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексія Максимова, проведення зборів – це фінальний етап підготовки територіальної оборони в області в 2018 році.

«Створення ефективної системи територіальної оборони в області – одне з найважливіших завдань, особливу увагу якому приділяє особисто голова ХОДА Юлія Світлична. Збори продемонстрували готовність харківської бригади до виконання завдань», - підсумував Олексій Максимов.

Він зазначив, що мешканці області виявили велику активність та бажання взяти участь у навчаннях.

«Декілька сотень чоловік прибули на місце проведення зборів за власною ініціативою та були готові до виконання завдань. Але ми мали обмеження щодо кількості учасників. Проте це дуже важливо, адже говорить про те, що в області мешкають мотивовані патріоти, готові стати на захист Батьківщини в будь-який момент», - розповів Олексій Максимов.