Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проведуть традиційний культурно - мистецький захід «Сад пісень Сковороди»

На Харківщині проведуть традиційний культурно - мистецький захід «Сад пісень Сковороди»

Цього року подія, присвячена 296-й річниці з Дня народження Григорія Сковороди, відбудеться 15 вересня.

Захід проходитиме з 10:00 до 18:00 на території «Холодної Сковородинівської криниці» та Грушевої галявини «Грушнику» у Бабаївському лісі.

Культурно-мистецький захід проходитиме в нашому регіоні вже 8-й раз, та цього року в його рамках планують відкрити оновлену «Сковородинівську криницю», яку відремонтували завдяки обласному проекту «Разом у майбутнє».

Вже традиційно на гостей заходу чекає поетичний майданчик біля криниці Сковороди, на якому починаючі та маститі поети з різних куточків Харківщини матимуть змогу ознайомити своїх колег та всіх бажаючих зі своїми творами. Лунатимуть українські народні пісні та пісні на вірші Григорія Сковороди у виконанні бандуристів і юних співаків.

На головній сцені «Саду пісень Сковороди» протягом дня виступатимуть професійні та аматорські вокальні колективи, солісти різних жанрів – від аутентичного співу до сучасної української естради; оркестри, інструментальні ансамблі та окремі виконавці з усієї Харківщини.

Усі бажаючі зможуть відвідати художній пленер, що проходитиме біля Чорного озера, а також виставку-продаж різних видів декоративно-ужиткового мистецтва не лише Харківської області, а й інших областей України та сувенірної продукції, що пов’язана з життям та творчістю Григорія Сковороди. Для учасників та гостей заходу народні майстри проведуть майстер-класи.