Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині з військовим резервом відбулись практичні заняття в полі

На Харківщині з військовим резервом відбулись практичні заняття в полі

Понад 150 бійців одного з підрозділів бригади тероборони виконали практичні стрільби зі стрілецької зброї та попрактикувалися у метанні гранати.

Вони також відпрацювали питання надання першої медичної допомоги під час бою тощо.

Ці заходи відбулись у рамках проведення навчальних зборів з військовозобов’язаними оперативного резерву ІІ черги.

«Подібні заняття дають можливість на практиці закріпити теорію в польових умовах, відточити індивідуальні навички, навчитися нового. Певна частина особового складу раніше не проходила військову службу, а тому для них це стане гарним досвідом», - розповів керівник зборів, військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Також на спеціально обладнаних навчальних місцях бійці тероборони пройшли розвідувальну підготовку, вивчали ази безпеки бою та тактичну підготовку. Зокрема, відпрацювали питання оборонного та наступального бою, дії особового складу на марші на автомобілях.

Нагадаємо, на Харківщині тривають десятиденні навчальні збори з підрозділами бригади територіальної оборони, до яких залучено близько 2100 чоловік. Основним завданням цих підрозділів є охорона стратегічних об’єктів регіону в разі виникнення військової загрози.

Військовозобов’язані, які пройдуть навчальні збори, будуть призначені на посади в бригаду територіальної оборони Харківщини та надалі не будуть направлятися до інших військових частин.