Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові завершився міжнародний турнір з бадмінтону

У Харкові завершився міжнародний турнір з бадмінтону

Нагороди переможцям і призерам змагань вручив заступник голови Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев.

З 29 серпня по 2 вересня у Харкові відбувся етап Кубку Європи з бадмінтону - міжнародний турнір RSL Kharkiv International - 2018.

За інформацією Управління у справах молоді та спорту ХОДА, участь у змаганнях взяли близько 200 спортсменів з 34 країн світу. Найсильнішим складом виступили й українські спортсмени, в тому числі харків’яни, які завоювали в рідних стінах три бронзові медалі.

У чоловічій одиночній категорії бронзовим призером став Артем Почтарьов. Харків’янин здолав суперників з Голландії та Індії, але у півфіналі поступився 21:19, 10:21, 11:21 чеху Яну Лоуду, який у підсумку посів перше місце.

У змішаній парній категорії третє місце посіли Валерій Атращенков та Єлизавета Жарка. На шляху до медалі вони перемогли суперників з Чехії, потім - українську пару Артем Почтарьов та Наталя Войцех, після чого здолали бадмінтоністів з Індії. Валерій та Єлизавета були близькі до виходу в фінал, але поступилися польському дуету Павел Сміловський та Магдалена Свірчинська з рахунком 21:16, 21:23, 20:22. У підсумку харків’яни розділили третє місце з ще однією чеською парою. Їх суперники по півфіналу - поляки - здобули срібні нагороди, поступившись у фіналі спортсменами з Індії - Саурабх Шармі та Анушці Паріх.

Ще одну бронзову медаль харківські бадмінтоністи здобули в парній жіночій категорії. Олена Прус разом з бадмінтоністкою з Миколаєва Юлією Казаріновою дісталася півфіналу, перемігши суперниць з Угорщини, України та Індії. Потрапити у фінал українкам завадили майбутні переможці турніру - шведські бадмінтоністки Аманда Хогстром і Клара Ністад, які здобули перемогу 21:8, 21:11.

Також переможцями харківського етапу Кубка Європи стали: Озге Байрак - з Туреччини (в одиночній жіночій категорії) та Кугу Гарг і Нінгші Блок Хазаріка - в чоловічій парній категорії.

Під час церемонії нагородження Анатолій Бабічев передав вітання від глави ХОДА Юлії Світличної та разом з президентом Федерації бадмінтону України Олексієм Дніпровим нагородив переможців і призерів змагань.