Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична підбила підсумки сесії обласної ради

Юлія Світлична підбила підсумки сесії обласної ради

Серед найважливіших рішень, прийнятих під час засідання 30 серпня, - виділення коштів на розробку проектної документації для будівництва онкоцентру, додаткове фінансування будівництва й реконструкції об’єктів інфраструктури та ремонту доріг.

«Одне з головних рішень, які були прийняті, - виділення додаткових коштів на об’єкти будівництва, реконструкції та ремонтів. Завдяки децентралізації, ініційованій Президентом, місцеві бюджети мають додаткові фінансові надходження. Ці кошти маємо використати ефективно та завершити розпочаті в цьому році проекти розвитку сфер охорони здоров’я, освіти, модернізації вуличного освітлення тощо», - сказала керівник ХОДА.

Вона зазначила, що було виділено додатково близько 46 млн грн на ремонти комунальних доріг області.

«Також прийняли рішення щодо того, щоб місцеві громади могли спрямовувати рентні платежі, які вони отримують, на ремонти доріг. Робимо все, щоб використовувати максимум ресурсів для відновлення дорожньої інфраструктури», - підкреслила Юлія Світлична.

Окремо голова ХОДА зупинилася на питанні будівництва нового онкоцентру.

«Виділено кошти на розробку документації. Цю роботу плануємо завершити у 2018 році, а з наступного - взятися до будівництва. Будемо розраховувати свої сили таким чином, щоб здавати об’єкт чергами, як робили з філармонією. Не зволікатимемо, щоб вже за рік-півтора відкривати перші черги об’єкту», - розповіла Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що були прийняті рішення щодо фінансування встановлення пам’ятника героям ООС та реконструкції скверу на площі Захисників України. Крім того, виділено кошти на проектні роботи щодо пам’ятника героям Небесної Сотні.

«Також прийнято низку рішень щодо початку будівництва сільських амбулаторій та створення одного госпітального округу в області, - зазначила керівник ХОДА. – Це дозволить нам зберегти мережу закладів охорони здоров’я області та робочі місця для лікарів, а також надасть можливість ефективно реалізовувати медичну реформу».

Серед головних пріоритетів Юлія Світлична також визначила сферу освіти.

«Прийнято низку рішень щодо впровадження нових стандартів початкової школи. Відповідно до законодавства та бюджетного розподілу коштів робитимемо все, щоб якомога швидше забезпечити всім необхідним і першачків, і інших учнів області. Також будемо звертатися до місцевих органів влади з проханням матеріально заохочувати вчителів, виплачувати надбавки, щоб забезпечити достойний рівень оплати праці. Адже вчитель – це гідна професія», - наголосила голова ХОДА.

Більше фото