Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк взяв участь у посвяченні в студенти першокурсників медичного вишу

Михайло Черняк взяв участь у посвяченні в студенти першокурсників медичного вишу

Святкова церемонія відбулась 31 серпня у стінах Харківського національного медичного університету.

Цьогоріч студентами вишу стали близько 700 юнаків та дівчат з усієї країни. Від імені керівника області Юлії Світличної студентів, їхніх батьків та викладачів привітав заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

«Вибір вступити до кращого медичного вишу країни – це найголовніший вибір вашого життя. Лікар - це, безумовно, почесна та благородна професія, і в майбутньому саме ви будете  рятувати життя людей, розвивати науку, пов’язану з медициною, розбудувати систему охорони здоров’я», - привітав першокурсників Михайло Черняк.

Також заступник голови ХОДА  подякував батькам новоприбулих студентів за підтримку дітей у їхньому виборі й викладачам - за професіоналізм і самовіддане служіння улюбленій справі.

«Сьогодні в системі охорони здоров’я відбуваються великі зміни. Ініціатива розвитку медицини всіх рівнів належить Президенту України Петру Порошенку, а на місцевому рівні цими питаннями особисто опікується керівник області Юлія Світлична. Тож, зараз в області будуються та ремонтуються приміщення закладів охорони здоров’я, оновлюється необхідне обладнання. Думаю, що по закінченню вишу ви зможете працювати в комфортних умовах та будете підвищувати рівень надання медичних послуг», - сказав Михайло Черняк.

Ректор ХНМУ Володимир Лісовий побажав студентам - першокурсникам здоров’я та натхнення у навчанні.

«Переконаний, що ви прийшли до нас за покликанням і будете наполегливо працювати для того, щоб досягти поставленої мети, - відзначив ректор. -  Серед випускників нашого університету - 7 міністрів, 40 ректорів вишів і науково-дослідних інститутів. Ваші досягнення - ще попереду. Сьогодні ми вітаємо вас зі святом, а в понеділок ви вже візьметесь до занять», - звернувся до студентів Володимир Лісовий.