Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни вибороли 10 медалей на чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Дракон»

Харків’яни вибороли 10 медалей на чемпіонаті Європи з веслування на човнах «Дракон»

Змагання відбулись з 23 по 26 серпня в німецькому місті Брандербург.

Участь у чемпіонаті взяли понад 2 тисячі спортсменів з 18 країн, які боролися за медалі в усіх вікових категоріях. У змаганнях серед молоді U-24 українська збірна під керівництвом головного тренера Ігоря Гармаша в більшості була представлена харківськими веслувальниками. Вони здобули золоті медалі на дистанціях 2000м, 1000м, 500м, 200м у різних класах, а також «срібло» - в міксті на дистанції 200м. Крім того, на рахунку харків’ян - золота медаль у міксті серед дорослих на дистанції 500м.

Переможцями та призерами чемпіонату стали: Сергій Карпенко, Микита Зінченко, Ігор Пастушенко, Вадим Віторд, Дмитро Тупколенко, Артем Ткаченко, Данило Каречко, Дмитро Кряж, Денис Давидов, Михайло Рябико, Євген Славінський, Марія Гончарова, Валерія Бобришева, Марія Ромашенко, Анастасія Кожокарь, Анастасія Ємельянова і Дарина Трощак.

Загалом збірна України на цьому чемпіонаті завоювала 27 золотих, 17 срібних і 5 бронзових нагород та посіла друге місце в медальному заліку, поступившись лише збірній Німеччини (37-22-8). Третє місце було за угорцями.

Цей чемпіонат став останнім міжнародним випробуванням харківських веслувальників на човнах «Дракон» у цьому сезоні, але в інших видах веслування боротьба за медалі ще триватиме. Так, з 5 по 9 вересня цього року в Португалії відбудеться чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное, де в складі української збірної Харківську область представлятиме Марія Гончарова. Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.