Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині говорили про роль молоді у розвитку ОТГ

На Харківщині говорили про роль молоді у розвитку ОТГ

Понад 40 активних представників молодіжного руху з об'єднаних громад регіону зустрілися у стінах Центру розвитку місцевого самоврядування.

Тут 28 серпня за підтримки ХОДА відбувся семінар на тему «Розвиток молодіжного потенціалу та залучення молоді до управління громадою».

Як зазначила директор центру Діана Баринова, сьогодні у молоді з'являється більше можливостей реалізувати себе на своїх територіях. Так, завдяки реформі місцевого самоврядування та децентралізації, молодь отримує багато можливостей для самореалізації та можливість зробити свій особистий внесок у розвиток своєї громади.

«Тому до участі в цьому заході ми запросили представників молодіжних хабів, організацій, які поділяться досвідом та результатами своєї діяльності. Ми хочемо, щоб молоде покоління відчуло свої реальні можливості», - прокоментувала Діана Баринова.

Зокрема, під час заходу було презентовано «Харківську школу лідерства», проект, який реалізується за підтримки ХОДА та особисто керівника області Юлії Світличної.

Крім того, учасники семінару мали змогу ознайомитися з особливостями діяльності молодіжного хабу «Комора», створеного за підтримки Програми «Україна – GiZ», який працює на території міста Первомайський.

Про можливості залучення німецької служби старших експертів з Проекту SES та ресурсів, які можна використовувати для підтримки ініціатив молоді об'єднаних громад, інформувала представник проекту Team Europe з міжнародної комунікації Наталя Яковлева.

Під час заходу була презентована електронна бібліотека молодіжного активіста та інформаційно-методичний посібник «Участь молоді в управлінні громадою», автором якої є експерт з питань розвитку молодіжного потенціалу Олег Кулініч.

Також учасники заходу мали можливість обговорити тенденції державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації під час скайп-зустрічі з заступником Міністра молоді та спорту України Олександром Яремою. За його словами, міністерство готове активно допомагати областям та об'єднаним громадам у створенні належних умов для молоді та її реалізації, незалежно від місця проживання.  

Серед важливих ідей, котрі були озвучені під час зустрічі, - створення молодіжних рад при радах об'єднаних громад. Мова йде про активні молодіжні ради, які б тісно співпрацювали з депутатами, виконкомом та впливали на рішення та розвиток територій.