Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учасники ООС та воїни-інтернаціоналісти отримають кошти на придбання житла з держбюджету

Учасники ООС та воїни-інтернаціоналісти отримають кошти на придбання житла з держбюджету

Державну субвенцію, виділену для забезпечення житлом певних категорій осіб, розподілили під час сесії обласної ради.

Відповідне фінансування передадуть районам та містам області – згідно із затвердженим розподілом.

У Департаменті соціального захисту населення ХОДА відзначили, що згідно з трьома постановами Кабінету міністрів України надання грошової компенсації для отримання житлових приміщень передбачено для таких категорій громадян:

1. Для сімей загиблих військовослужбовців, смерть яких пов’язана з безпосередньою участю в антитерористичній операції (операції об'єднаних сил). На даний момент можливість придбати житло отримають 6 таких сімей з Харківської області. Також кошти надійдуть 5 особам з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з-поміж військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції (ООС).

2. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи з-поміж учасників бойових дій на території інших держав (таких отримувачів в області - 41).

3. Для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та мають статус учасника бойових дій (з-поміж учасників антитерористичної операції (ООС)). На даний момент з цієї категорії громадян кошти на придбання житла на Харківщині отримають 9 осіб.

Фото пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання