Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Перспективного плану формування територій громад Харківщини прибрали «білі плями»

З Перспективного плану формування територій громад Харківщини прибрали «білі плями»

Проект змін до плану підтримали в ході пленарного засідання XVII сесії Харківської обласної ради VII скликання.

«Прийняття цього рішення дозволить актуалізувати Перспективний план формування територіальних громад області, а також реалізувати процес добровільного об’єднання територіальних громад з врахуванням історичних, географічних, культурних, соціально-економічних особливостей розвитку Куп’янського, Чугуївського районів Харківської області та міста Харків», - пояснив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За інформацією директора Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діани Баринової, до плану, який було затверджено в 2015 році, внесли три принципові зміни.

«Перша – віднесення Волохова яра в Чугуївському районі до Чкаловської громади. Таким було рішення районної робочої групи. Друге – внесення до перспективного плану Куп’янська Вузлового, якого раніше не було в документі. Крім того, вносимо до плану місто Харків – відповідно до зауважень, надісланих Мінрегіоном», - пояснила Діана Баринова.

Зміни до плану, за словами директора Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування, ініціювали відповідні районні робочі групи.

«Після внесення змін покриття перспрективним планом території Харківської області стало 100-відсотковим», - відзначила Діана Баринова.

Фото пленарного засідання ХVII сесії облради VII скликання