Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дитячий будинок сімейного типу Ірини Молчанової отримав дім у Змієві

Дитячий будинок сімейного типу Ірини Молчанової отримав дім у Змієві

Нове помешкання для родини було придбане за кошти державної програми.

Ірина Молчанова виховує вісьмох дітей, семеро з яких - прийомні.

Раніше родина проживала в Мерефі, в ній було двоє прийомних дітей. Ще п’ятьох дітлахів Ірина взяла на виховання 17 серпня у Зміївському районі, тому і житло для новоствореного дитячого будинку сімейного типу купили в Змієві.

Це великий двоповерховий будинок: на другому поверсі знаходяться чотири кімнати для дітей та зала з телевізором, на першому поверсі – кухня, їдальня та великий хол.

Помешкання облаштували всіма необхідними меблями. Крім того, за кошти районного бюджету було придбано побутову техніку – холодильник, пральну машину, плиту тощо.

Ключі від оселі дитячому будинку передали заступники голови ХОДА Михайло Черняк та Євгеній Шахненко, які відвідали родину в рамках робочої поїздки в Зміївський район.

Вони привітали сім’ю від імені голови ХОДА Юлії Світличної та передали подарунки – супутникову антену та солодощі для малечі.

«Уперше за історію України за ініціативи Президента Петра Порошенка були виділені кошти на придбання соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, - зазначив Михайло Черняк. -  На місцевому рівні ми робимо все, щоб створити для цих родин належні умови. Завдяки бюджетній децентралізації, місцеві бюджети мають можливість виділяти кошти на придбання нових меблів та техніки, щоб люди заселялися у приміщення, повністю готове для життя».

Нагадаємо, у 2017-му в області було придбано 12 квартир та один житловий будинок таун-хаус для одночасного забезпечення соціальним житлом 20 осіб з-поміж дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Зміївського, Харківського, Первомайського районів. Також торік придбали дві будівлі для дитячих будинків сімейного типу. Цього року реалізацію програми продовжено - в області планують закупити близько 30 квартир для дітей-сиріт та 5 будинків - для дитячих будинків сімейного типу.