Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджено ескіз монументу захисникам України, який збудують у Харкові

Затверджено ескіз монументу захисникам України, який збудують у Харкові

Обговорення та затвердження проекту відбулось у Харківському обласному військовому комісаріаті.

Разом з проектом пам’ятника розглянули й проект упорядкування скверу, де він розміститься, - по вул. Молочній у Харкові.

«Найближчим часом, після цього нашого спільного обговорення, питання щодо виділення з обласного бюджету необхідних коштів буде розглянуто та, за моїми даними, у жовтні 2018-го розпочнеться його зведення. Будемо сподіватися, що наступного року до Дня незалежності України, а, можливо, й значно раніше харків’яни прийдуть на урочисте відкриття монументу. Відзначу, що подібні питання перебувають на особистому контролі у голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної», - прокоментував директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Він взяв участь у розгляді ескізу разом із заступником начальника Харківського військового гарнізону полковником Юрієм Калгушкіним, секретарем ради Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Юрієм Корсуновим, активістами регіональних благодійних та волонтерських об’єднань, командирами військових частин і установ різних силових відомств України.

Під час обговорення ескізу присутні відзначили сучасність, простоту та водночас міцність конструкції, а також те, що пам’ятник добре впишеться в загальну композицію скверу відпочинку.

«Майбутній монумент складатиметься з декількох об’єктів та присвячуватиметься всім українським воїнам, які загинули на Донбасі, відстоюючи територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Особливу увагу приділимо увічненню імен жителів Харківщини, які полягли на полі бою», - прокоментував головний архітектор Харківської області Михайло Рабінович.

«Автор пам’ятника дуже постарався та врахував усі побажання моїх бойових побратимів. Таким чином ми вшануємо пам’ять кращих з кращих патріотів України, на подвигах яких виховуватимуться наступні покоління українців. Тому прошу якомога скоріше встановити його», - висловив свою думку учасник ООС Юрій Корсунов.