Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Глава АПУ Ігор Райнін зустрівся з ізраїльським міністром Зеєвом Елькіним

Глава АПУ Ігор Райнін зустрівся з ізраїльським міністром Зеєвом Елькіним

Під час переговорів було відзначено високий рівень політичного діалогу між Україною та Ізраїлем та тісну координацію двох країн на міжнародній арені.

Глава Адміністрації Президента України Ігор Райнін провів зустріч зі співголовою Міждержавної спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністром екології Держави Ізраїль, Міністром у справах Єрусалиму Зеєвом Елькіним. 

Сторони відзначили зростання торговельно-економічної співпраці між Україною та Ізраїлем та обговорили практичні кроки в площині пришвидшення підписання Угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

Зеєв Елькін подякував українській владі за ефективні дії щодо забезпечення можливості ізраїльтян відвідувати єврейські святині в Умані та інших містах України.

«Ще раз хочу подякувати за ті зусилля, які проводить Україна для забезпечення порядку та захисту такої величезної кількості туристів з Ізраїлю. Я знаю, що це непросто. Це найбільший єврейський захід за межами Держави Ізраїль», - зазначив Зеєв Елькін.

Ігор Райнін принагідно запросив ізраїльську сторону взяти участь у святкуванні 27-річниці незалежності України та в роботі 10-го Міжнародного економічного інвестиційного форуму, який відбудеться в Харкові  28 вересня цього року.

«Це найбільший форум на сході нашої країни – один з небагатьох, який завершується конкретним підписанням договорів,  контрактів в різних секторах промисловості, зокрема - у військовій сфері», - відзначив керівник Президентської адміністрації.