Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бугаївський НВК отримав новий шкільний автобус

Бугаївський НВК отримав новий шкільний автобус

Ключі від нового транспорту колективу навчального закладу передав заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

15 серпня заступник керівника області відвідав з робочою поїздкою Ізюмський район. Він провів нараду з керівництвом району, зустрівся з місцевою громадою та ознайомився з ходом ремонтних робіт на низці об’єктів інфраструктури та сфери освіти.

Під час поїздки Ізюмщиною Вадим Данієлян відвідав Бугаївський НВК та передав керівництву закладу ключі від нового шкільного автобуса. До цього моменту школярів до школи в Бугаївці підвозив транспорт, який придбали ще в 2006 році. За час експлуатації цей автобус зносився та потребував ремонту.

«Тепер заклад матиме два автобуси: новий возитиме школярів з більш віддалених сіл, старий - з ближніх. Це дозволить швидше привозити дітей на уроки, адже раніше ті діти, яких привозили першими, досить довго чекали на початок занять», - пояснила голова Ізюмської РДА Любов Шамрай.

Вадим Данієлян ознайомився з роботою НВК та перевірив, які заходи були проведені тут до початку навчального року. Зокрема, заклад було обладнано трьома сучасними кабінетами природничих наук - хімії, фізики та географії. Також тут встановлено лінгафонний кабінет для занять з англійської мови. Найближчими днями в НВК почнуть роботи зі створення медіатеки.

Перебуваючи в Бугаївці, заступник голови ХОДА також оглянув місце, де невдовзі розпочнеться будівництво нової медичної амбулаторії в рамках реформи сільської медицини. Наразі бугаївська амбулаторія, яка обслуговує близько 2 тис. населення, розташована у старій будівлі 1910 року будівництва, яка не відповідає нормам. Вадим Данієлян запевнив мешканців села, що візьме під особистий контроль будівництво нової амбулаторії.

Також під час спілкування з мешканцями села було озвучене питання забезпечення Бугаївки якісною питною водою.

Вода, яку місцеві мешканці отримують з водогону, придатна тільки для побутового використання. Питну воду людям доводиться набирати зі свердловини, розташованої на території місцевого господарства.

«Проект будівництва свердловини глибиною майже 700 м вже розроблено. Зараз він проходить відповідні експертизи. Коли його буде затверджено, ми зможемо нарешті вирішити питання забезпечення якісною питною водою жителів села», - зазначив Вадим Данієлян.

Крім того, перебуваючи в Бугаївці, заступник голови ХОДА відвідав агрофірму «Восток», де наразі проводять масштабну реконструкцію. Шляхом використання новітніх технологій у галузі тваринництва підприємство виробляє понад 50 тонн молока на добу. Керівництво фірми планує започаткувати власне виробництво твердих сирів, масла, сметани та іншої молочної продукції.