Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Марк Беккер провів особистий прийом громадян

Жителі Харківської області, які прийшли на прийом 15 серпня, переважно зверталися за сприянням у вирішенні земельних та транспортних питань.

На прийом до Марка Беккера звернулися понад десяти заявників. Так, учасник ООС звернувся за допомогою у виділенні йому земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства в Печенізькому районі. Перший заступник голови ХОДА відзначив, що на території району майже відсутні резервні землі.

«Ми спрямуємо вашу заяву до компетентного органу, який допоможе вам знайти ділянку. І якщо це не буде земля у Печенізькому районі, вам допоможуть отримати ділянку на території іншого району», - сказав Марк Беккер.

Також на прийом звернулася керівник фермерського господарства з питанням щодо виплати компенсації за придбаний трактор.

«Ми придбали трактор «ХТЗ», який зареєстрували 1 грудня 2017 року. Кредит на його придбання ми взяли 21 грудня, а вже 27 грудня 2017 року я звернулася в банк, і вони прийняли мою заяву на компенсацію. Упродовж ще 5 місяців я зверталася з відповідними заявами, й лише в травні мені надано відповідь, що ми не включені до реєстру», - розповіла заявниця.

Марк Беккер повідомив заявниці, що згідно з Постановою Кабінету міністрів України №130 від 1 березня 2017 року, підприємство має законне право отримати компенсацію на придбання техніки вітчизняного виробництва, та пообіцяв розібратися в питанні детально й допомогти у його вирішенні.

Це та інші питання, що були озвучені під час прийому громадян, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль, заявники отримають відповіді у терміні, визначені законодавством.