Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч з Зєевом Елькіним

Марк Беккер провів зустріч з Зєевом Елькіним

Під час зустрічі 10 серпня сторони обговорили питання співпраці Харківської області з Ізраїлем, а також використання досвіду цієї країни у багатьох напрямках.

Зокрема, перший заступник голови ХОДА ознайомив Співголову Міждержавної спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, Міністра охорони навколишнього природного середовища, Міністра у справах Єрусалиму і єврейської спадщини Держави Ізраїль Зєева Елькіна з соціально-економічними показниками регіону, відзначивши зростання промисловості і успіхи в сільському господарстві. При цьому Марк Беккер підкреслив, що зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Ізраїлем у минулому році зріс на 6,3% і склав 13,3 млн доларів. Така ж динаміка в економічному співробітництві сторін спостерігається і в цьому році.

Марк Беккер також виділив успіхи у співпраці в сільськогосподарській та екологічній сферах.

«Сьогодні Харківська область поставляє до Ізраїлю не тільки сировину, але і продукцію з доданою вартістю. Це стосується сільськогосподарської продукції, - зазначив Марк Беккер. - У той же час харківські виробники потребують високих технологій, які розвинені в Ізраїлі. Наприклад, деякі наші підприємства розглядають пропозиції ізраїльської сторони щодо впровадження молочно-переробних комплексів. Також вважаю перспективним співробітництво в галузі утилізації побутових відходів».

Крім того, перший заступник голови ХОДА підкреслив значення культурних зв'язків Харківської області та Ізраїлю, розвиток взаємин у сфері IT-технологій, економіки, освіти та медицини. Зокрема, Марк Беккер запросив ізраїльських партнерів до участі в найбільших міжнародних бізнес-зустрічах, які відбудуться в області восени: міжнародному економічному форумі та заході з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України - «Агропорті».

Зєев Елькін також відзначив позитивну динаміку у взаємовідносинах між країнами і Харківським регіоном, зокрема.

«Передаю найтепліші побажання главі області Юлії Світличній. Вважаю, що у Харкова великий потенціал для розвитку відносин у всіх згаданих сферах. Важливо продовжувати культурне співробітництво. У Харкові функціонує Ізраїльський культурний центр, за що я вдячний керівництву регіону і міста. В Ізраїлі також багато вихідців з Харківської області, що створює додаткову платформу для співпраці», - підкреслив Зєев Елькін.