Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі області зверталися до Михайла Черняка за допомогою у вирішенні соціальних і медичних питань

Жителі області зверталися до Михайла Черняка за допомогою у вирішенні соціальних і медичних питань

8 серпня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Всього за вирішенням проблемних питань до Михайла Черняка звернулося близько двох десятків жителів області. Значне число звернень стосувалося прохань допомоги в оформленні субсидії.

Ці питання порушували жителі Дергачівського, Харківського, Краснокутського районів і міста Харків. Про умови призначення субсидій громадянам розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко. У випадках, що потребують перевірки і уточнення даних, Михайло Черняк пообіцяв взяти розгляд звернень під особистий контроль.

«До з'ясування необхідної інформації за зверненнями також будуть залучені фахівці підрозділів ХОДА та районів області. Права громадян на отримання допомоги від держави не повинні порушуватися», - сказав Михайло Черняк.

Також заявники просили допомоги для лікування і придбання дорогих медичних препаратів. Так, мешканка Сахновщинського району звернулася за допомогою для лікування сина. Переселенка із зони АТО розповіла про проблеми, які виникли в її сина з підвезенням на процедуру гемодіалізу. За її словами, в цьому році молодій людині відмовлено в компенсації коштів на перевезення. Про матеріальну допомогу чоловікові, ветерану праці, який переніс операцію з протезування суглобів, звернулася мешканка Валківського району.

Михайло Черняк роз'яснив заявникам порядок подачі документів на обласну комісію з надання матеріальної допомоги, а також запевнив, що їх звернення взяті під його особистий контроль.

Крім того, громадянам, яким необхідне медичне обстеження, буде надана допомога в обласних закладах охорони здоров'я. Повне медичне комісійне обстеження пройде пенсіонер з міста Харків, житель Дергачівського району - дослідження за допомогою комп'ютерної томографії.

На прийом до Михайла Черняка також зверталися з проханнями про сприяння в отриманні путівок для оздоровлення в санаторно-курортних установах. Зокрема, житель Холодногірського району міста Харків - особа з інвалідністю першої групи - розповів про свою ситуацію. За словами чоловіка, попри захворювання й поважний вік, він займається спортом і є віце-чемпіоном світу з армреслінгу. Тим не менш, він не може отримати путівки (одна - пацієнтові, друга - для супровідної особи) для оздоровлення.

«Обов'язково розберемося в ситуації і зробимо все можливе, щоб ви змогли отримати оздоровлення в санаторно-курортних установах країни відповідно до захворювання», - відповів харків'янину Михайло Черняк.

Всі порушені в ході прийому питання заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.