Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Лісовій галявині» відкрили першу в Харківській області міжнародну зміну

У «Лісовій галявині» відкрили першу в Харківській області міжнародну зміну

На відкритті побував заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

3 серпня відбулось відкриття ІІІ зміни дитячого табору «Лісова галявина». Особливою вона стала тому, що діти з Польщі, з якими познайомилися місцеві школярі під час відпочинку в польському таборі, тепер завітали до нас.

Під час урочистого відкриття до дітлахів звернувся Анатолій Бабічев. Він передав вітання та подарунки від голови ХОДА Юлії Світличної.

«Дуже радий, що сьогодні ми відкриваємо ІІІ зміну одного з кращих дитячих таборів у Харківській області, а ще більше радує те, що вона - міжнародна. Минулого року наші діти відпочивали в Польщі, а вже цього року ми приймаємо дітей з дружньої гміни Польщі. Саме вони за 5-10 років будуть вирішувати міждержавні питання, і те,  яким чином будуть розвиватися ці відносини, залежить від нас і вже сьогодні», - розказав Анатолій Бабічев.

Привітати делегацію з Польщі також приїхав Генеральний консул Польщі у Харкові Януш Яблонський.

«Сьогодні Харківська область приймає дітей з Польщі, й це справжня дружба. Сподіваюсь, що такі гостини будуть лише укріплювати нашу дружбу та співробітництво між державами», - сказав Януш Яблонський.

Так, загін з гостями з Польщі налічуватиме 40 дітей (20 – українці, 20 – поляки) у рамках договору про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво між гміною Раконьєвіце Республіки Польща і Харківським районом Харківської області України та в рамках українсько-польського обміну досвідом разом з усіма відпочиватимуть у дитячому таборі «Лісова галявина».

Табір «Лісова галявина» останнім часом зазнав не аби яких змін, адже до цього часу ремонту тут не було впродовж половини століття. До відкриття літнього сезону 2018 року тут побудували сучасне футбольне поле зі штучним покриттям, майданчики для баскетболу, волейболу, привели до ладу зону відпочинку для малечі, встановили ігровий майданчик. Також був відремонтований корпус, де проживатимуть діти, медичний кабінет і басейн.

Після завершення урочистостей на дітей чекала різноманітна програма – конкурси, змагання, а також подарунки від гостей.