Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрілася з Послом Республіки Молдова в Україні

Голова ХОДА зустрілася з Послом Республіки Молдова в Україні

З Русланом Болбочаном Юлія Світлична обговорила питання розширення міжрегіонального співробітництва та економічних відносин між Харківською областю та Республікою Молдова.

Відкриваючи зустріч, голова ХОДА зазначила, що співпраця Харківської області з Республікою Молдова розвивається, про що можна судити, в тому числі, виходячи зі стабільного зростання торгового обороту.

«За півтора року торгово-економічний оборот між Харківською областю та Республікою Молдова зріс практично на 20%. Але ми бачимо ще потенціал, тому сьогодні поговорили про можливості участі бізнес-делегації Республіки Молдова в Харківському економічному форумі. Окремим питанням стояло налагодження нашої транспортної логістики», - прокоментувала підсумки зустрічі Юлія Світлична.

Зокрема, керівник області порушила питання налагодження прямого залізничного сполучення між Харковом і Кишиневом і зазначила, що готова сприяти вирішенню цього завдання. Вона також запропонувала Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Молдова в Україні розглянути можливість відкриття в Харківській області почесного консульства Молдови.

«Деякі пункти з того, що ви перерахували, є в моєму списку, - зазначив пан посол, вислухавши пропозиції керівника області. - Це ще раз підкреслює практично єдиний підхід та спільну зацікавленість в інтенсифікації торговельно-економічного співробітництва як між нашими країнами в цілому, так і на міжрегіональному рівні. Наша країна зацікавлена у відкритті почесного консульства в Харківській області. Ми почали цей процес у прикордонних регіонах, але зараз розуміємо, наскільки важливо охопити й інші регіони, в тому числі Харківський, чий потенціал і важливість добре відомі».

Руслан Болбочан також підтвердив своє бажання взяти участь у Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться в кінці вересня в Харкові. А також зазначив, що, можливо, на форумі Молдова буде представлена також бізнес-делегацією.

Більше фото