Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Кегичівському ліцеї замінили 318 вікон, оновили актову залу, кабінети хімії та інформатики

У Кегичівському ліцеї замінили 318 вікон, оновили актову залу, кабінети хімії та інформатики

Найближчим часом заклад отримає нове обладнання для декількох кабінетів. Про це під час спілкування з колективом ліцею повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

27 липня керівник області з робочою поїздкою перебуває на Кегичівщині. Під час відвідання району Юлія Світлична завітала до місцевого ліцею, де навчаються 630 дітей. Нещодавно в закладі освіти завершили великий обсяг капітальних робіт, провели часткові внутрішні ремонти та зараз розпочинають реконструкцію даху.

«З 1 вересня наша школа буде опорною, - розповідає директор закладу Тетяна Руденко. – Останнім часом у нас дуже багато зроблено. У два етапи замінили всі вікна – а їх у нас 318. Уже йде ремонт даху, готуються проекти на реконструкцію всіх корпусів. Школу побудовано в 1975 році, і з тих часів великих коштів у оновлення не вкладалося. Ми дуже вдячні Юлії Світличній та нашому голові РДА Роману Гончарову за те, що вони повернулися обличчям до нашої школи».

Серед приміщень, які вже оновили в школі, - кабінет інформатики. Для нього закупили нові меблі та сучасну техніку. Викладач предмету Оксана Харченко та її учні особливо радіють інтерактивній дошці. Щоб займатися інформатикою в таких умовах, діти навіть приходять до школи влітку.

«У них є бажання займатися, тому ми собі влаштували такий літній табір. Кожну п’ятницю збираємося, - говорить Оксана Харченко. – Завдяки новому обладнанню я тепер візуально можу показати дітям усе, що вони хочуть побачити. Дітям дуже подобається. Окрім інформатики, я викладаю ще й фізику. І зараз можу показати дітям на екрані ті досліди, які, зрозуміло, неможливо провести в шкільних умовах – наприклад, ядерну реакцію».

Оглянувши проведені в школі роботи, голова ХОДА поспілкувалася з колективом закладу, позначивши подальші плани щодо його розвитку.

«Будемо продовжувати роботу щодо оснащення вашого ліцею новітнім обладнанням. Такі плани є, вже виділені кошти, і новітні кабінети надійдуть до вашої школи, яка стане з нового навчального року опорною», - сказала керівник області.

Також Юлія Світлична передала керівництву ліцею ключі від нового шкільного автобуса, який тепер підвозитиме учнів на заняття.

Більше фото