Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області підбили підсумки роботи у I півріччі

У ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області підбили підсумки роботи у I півріччі

Засідання колегії пройшло 26 червня під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

Під час заходу розглянули роботу управління в І півріччі поточного року та пріоритети  діяльності. Зокрема, говорили про реалізацію завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року щодо впровадження єдиних стандартів і технологій обслуговування громадян та перехід на електронний документообіг під час виплати пенсій. Також порушували питання розвитку та зміцнення кадрового потенціалу й підбили підсумки внутрішнього аудиту в ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області.

За даними начальника Пенсійного фонду України в Харківській області Віктора Ачкасова, надходження коштів, які адмініструє фонд, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року збільшилось на 16,9 млн грн та склало в I півріччі 2018 року 100,9 млн грн, план виконано на 115,3%.

«Органами фонду забезпечується виплата пенсій та грошової допомоги 794,8 тис. одержувачам пенсій. Середній розмір пенсійної виплати по області становить 2591,16 грн. Темп зростання середнього розміру пенсії складає 136,8 %», - повідомили в ГУ Пенсійного фонду України в Харківській області.

З початку року управліннями фонду призначено пенсії 11,3 тис. громадянам, проведено перерахунки 197,5 тис. працюючим пенсіонерам. Встановлено 214 пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Забезпечується виплата пенсій громадянам, які переїхали з Донецької та Луганської областей та Автономної Республіки Крим. У червні 2018 року забезпечено виплату пенсії 40,8 тис. внутрішньо переміщеним особам з Донецької та Луганської областей.

Наприкінці заходу Михайло Черняк подякував працівникам фонду за результативну роботу.

«Харківська область залишається лідером за соціально-економічними показниками в Україні, в тому числі й робота фонду оцінюється на високому рівні. Про вашу компетентність та професіоналізм говорять цифри, які сьогодні маємо, - сказав Михайло Черняк. – Зазначу, що питання пенсійного забезпечення наразі стосується усіх родин в області, тому закликаю вас приділяти увагу роботі з кожним громадянином».