Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА взяла участь у нараді щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення водоканалів реагентами

Голова ХОДА взяла участь у нараді щодо підготовки до опалювального сезону та забезпечення водоканалів реагентами

Захід відбувся в режимі селекторної наради під керівництвом Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка 25 липня.

Під час наради розглянули стан підготовки до зими в регіонах України та обговорили нещодавню ситуацію з нестачею рідкого хлору для знезараження води.

За останіми даними, до опалювального сезону житловий фонд Харківської області готовий уже на 57,6%, теплове господарство – на 57,5%, водопровідно-каналізаційне – на 58,9%, соціальна сфера – на понад 60%.

«Підприємствами паливно-енергетичного комплексу заплановані організаційні та технічні заходи виконуються згідно з графіками проведення ремонтних робіт. Також у штатному режимі проводяться заходи щодо накопичення вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ», - повідомила голова ХОДА.

Окремою темою наради стало питання нестачі хлору, яке виникло в країні у зв’язку із зупинкою підприємства «Дніпроазот». Підбиваючи підсумки подій минулих тижнів, Геннадій Зубко підкреслив: «Ситуація показала те, що на сьогодні, в першу чергу, органи місцевого самоврядування, які відповідальні за свої комунальні підприємства, керівники органів місцевого самоврядування, міські голови, м’яко кажучи, недостатньо займаються своїми комунальними підприємствами. Коштів на сьогодні на місцях достатньо, комунальні підприємства – це господарюючі суб’єкти, які повинні забезпечити себе та, в першу чергу, забезпечити стабільну роботу критичної системи інфраструктури, до якої відноситься як система теплопостачання, так і водопостачання».

Він доручив головам обласних державних адміністрацій взяти на контроль ситуацію із забезпеченням реагентами комунальних підприємств, а також питання бюджетів КП та їх відповідності потребам забезпечення водо- та теплопостачання.

Юлія Світлична відзначила, що за допомогою керівництва держави та завдяки злагодженій роботі обласної влади та колективу підприємства «Харківводоканал» у Харкові вдалося уникнути критичної ситуації з якістю питної води. Зараз підприємство працює стабільно. Вона також повідомила, що дала доручення уповноваженим органам проаналізувати, з чим пов’язана відсутність достатніх запасів хлору на КП «Харківводоканал» та чому саме в Харкові резервів хлору вистачало на найменшу кількість днів серед усіх обласних центрів країни.

Більше фото