Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

Михайло Черняк провів особистий прийом громадян

На прийом до заступника голови ХОДА 25 липня звернулося близько двох десятків жителів області.

Переважно заявники просили сприяти вирішенню питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту. Найбільше прохань стосувалися компенсації коштів, витрачених на лікування та придбання лікарських препаратів. З такими проханнями зверталися жителі Харкова, Харківського, Зміївського та Дергачівського районів.

Михайло Черняк розповів про порядок розгляду таких звернень під час засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги.

Також жителі області зверталися за допомогою в проведенні медичного обстеження та лікування. Заступник голови ХОДА запевнив, що всі, хто потребує медичної допомоги, зможуть її отримати в обласних закладах охорони здоров'я.

Так, пенсіонерка з Харкова поскаржилася на погане самопочуття та загострення хвороби очей. Михайло Черняк запропонував жінці пройти повне обстеження в Харківській обласній клінічній лікарні.

«Обов'язково зберемо консиліум лікарів, щоб вони визначили ваш стан здоров'я та призначили подальше лікування», - пообіцяв пенсіонерці Михайло Черняк.

Крім цього, на прийом до заступника голови ХОДА звернулася ініціативна група харків'ян, які розповіли про проблеми, що є у місті Харків із забезпеченням інсуліном. Михайло Черняк підтвердив, що відповідна державна програма не забезпечує препаратом у повному обсязі. При цьому найбільш гостро проблема стоїть у місті Харків.

«У цій ситуації ми з вами - партнери, й скажу, що до вирішення цієї проблеми в області залучаються кошти місцевих бюджетів. На підставі вашого звернення ми будемо рекомендувати міській раді також залучати фінансовий ресурс для забезпечення хворих на діабет необхідним медпрепаратом», - зазначив Михайло Черняк.

Крім звернень зі сфери медицини, Михайло Черняк розглянув низку питань, що стосуються соціального захисту громадян. Так, житель Харкова повідомив, що одне з великих підприємств не виплачує йому борги із заробітної плати. Переселенці із зони проведення ООС, які проживають у Харкові, розповіли про проблеми з отриманням пенсії. За їх словами, видача їм коштів припинилася через помилки в базах даних прикордонної служби. Також з питанням про поліпшення житлових умов звернувся житель Харківського району - особа з інвалідністю внаслідок війни, учасник ООС.

Рішення всіх порушених у ході прийому питань Михайло Черняк взяв під особистий контроль.