Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Люботині відремонтують міський Будинок культури

У Люботині відремонтують міський Будинок культури

Під час робочої поїздки аварійну будівлю оглянув заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Вадим Данієлян.

Якісних ремонтних робіт у міському Будинку культури Люботина не проводили протягом останніх 18 років - і це не зважаючи на 25-тисячне населення міста та досить активне культурне життя громади. Усі концерти та творчі зустрічі влітку проводять у місцевому парку, а взимку взагалі місто залишається без культурних заходів.

«Цього року, завдячуючи підтримці губернатора Юлії Світличної, ми нарешті розробили проект реконструкції міського Будинку культури. Його загальна вартість - 6,5 млн гривень», - повідомив Люботинський міський голова Леонід Лазуренко.

У будівлі планують замінити дах, вікна, двері та провести внутрішні роботи й спорудження сцени.

«У нас близько 1000 дітей займаються творчістю. Є призери міжнародних конкурсів та фестивалів. Але місця, в якому можна зібрати всіх та влаштувати справжній концерт, немає», - відзначила начальник відділу культури Ірина Алімова.

«Реконструкція цього об’єкта інфраструктури міста є дуже важливою для життя та розвитку громади. Обласна адміністрація візьме на контроль це питання та буде гарантом того, що ремонт почнеться вчасно. А вже після початку ремонту я особисто перевірю хід робіт», - запевнив Вадим Данієлян.

Ремонтні роботи в Будинку культури розпочнуться вже в найближчі тижні. Після проведення реконструкції в Люботині нарешті з’явиться затишна концертна зала, розрахована на 300 відвідувачів.