Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі області завітали в гості до Слобожанської бригади Національної гвардії України

Школярі області завітали в гості до Слобожанської бригади Національної гвардії України

Гвардійці військової частини № 3005 запросили до себе старшокласників з Красноградського та Валківського районів.

Як повідомили в прес-службі Східного територіального управління Національної гвардії України, Слобожанська бригада активно опікується національно-патріотичним вихованням молоді. Так, День відкритих дверей для дітей з Харківської області є практичним втіленням підписаної напередодні угоди про військово-цивільне співробітництво з керівниками районних органів самоврядування.

За словами заступника командира по роботі з особовим складом Слобожанської бригади НГУ полковника Олександра Рослякова, для частини Національної гвардії завжди особливим є день, коли у гості приходять школярі. До нього гвардійці готуються ретельно і роблять усе можливе, аби екскурсія дітям сподобалась, була пізнавальною та інформативною.

«Сьогодні ми чекаємо на візит майже 50 хлопців та дівчат. Хвилюємось, тому що хочеться виправдати їх очікування, та нам є чим їх здивувати та розважити», – зазначає перед зустріччю Олександр Росляков.

Знайомство гвардійців та школярів розпочалося в клубі частини, де демонстрували фільм про майже 100-річну історію існування бригади.

«Мені сподобалось відео. Були цікаві знімання військових та змістовна історія частини»,  – зауважив десятикласник Богдан.

Далі екскурсія продовжилася у військовому храмі Андрія Первозванного. Також підліткам продемонстрували штатну зброю. Офіцери не лише показали різноманіття сучасного озброєння, а й дозволили потримати зброю та сфотографуватися.

«Коли я вдягнула бронежилет, він виявився дуже важким. День, який ми разом з друзями провели в компанії гвардійців, став надзвичайно пізнавальним та цікавим», – ділиться враженнями школярка Ганна.

Наприкінці екскурсії школярі познайомилися зі службовою собакою - бельгійською вівчаркою Тором. Разом з кінологом він показав, чому навчився за 3 місяці тренувань.