Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські рятувальники візьмуть участь у військовому параді з нагоди Дня незалежності

Харківські рятувальники візьмуть участь у військовому параді з нагоди Дня незалежності

ДСНС України на параді представлятиме парадний розрахунок Національного університету цивільного захисту.

Про це повідомили у харківському виші.

«24 серпня ректор університету генерал-лейтенант Володимир Садковий очолить парадний розрахунок НУЦЗУ під час проходження урочистим маршем Хрещатиком, - відзначили в прес-службі університету. - Наразі на плацу університету проходять щоденні репетиції».

Особовий склад парадного розрахунку університету відточує свої навички у стройовій підготовці по 6 годин на день: 4 заняття – з 8:00 до 12:00 та ще 2 заняття - з 15:00 до 17:00. У суботу тренування відбуваються лише до обіду, неділя – вихідний.

«До столиці відправляться 135 курсантів і 14 офіцерів (з урахуванням резерву). Безпосередньо крокуватимуть Хрещатиком 120 курсантів і 10 офіцерів, - повідомили в НУЦЗУ. - Щодня під час напружених тренувань курсанти й офіцери в середньому проходять до 8 кілометрів, адже особливість стройового кроку полягає в тому, що при підйомі ноги на  15-20 сантиметрів і темпі в 120 кроків швидкість руху сягає близько 5 кілометрів на годину», - розповіли в прес-службі вишу.

Поки що курсанти тренуються на плацу університету, а вже з останніх днів липня підготовка особового складу до параду військ продовжиться на території Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

На чергову репетицію – о 9:00 25 липня на вул. Баварській, 7 – до НУЦЗУ запрошують представників ЗМІ (акредитація - на місці, контактні телефони прес-служби: (057) 707-34-59, (050) 635-19-18).