Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У липні рекордна кількість ОСББ отримали компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами

У липні рекордна кількість ОСББ отримали компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами

Про це повідомили у Департаменті житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

Відповідно до Програми стимулювання ОСББ, ЖБК Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки, у липні 18 ОСББ/ЖБК Харкова, Лозової та Чугуєва отримали компенсацію з обласного бюджету за «теплими» кредитами в загальному обсязі понад 800 000 грн.

Кредитним коштом у багатоквартирних будинках ОСББ проведена теплоізоляція (термомодернізація) зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів, у тому числі в комплексі з іншими заходами, облаштовано індивідуальні теплові пункти із встановленням вузлів обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема - засобів вимірювальної техніки (приладів обліку, лічильників), модернізовано системи освітлення місць загального користування (із заміною електропроводки, ламп та патронів до них, встановленням автоматичних вимикачів), встановлено енергоощадні вікна та двері в місцях загального користування (під’їздах, підвалах, технічних приміщеннях, горищах).

Програма стимулювання ОСББ, ЖБК до впровадження енергоефективних технологій працює не лише на обласному, а й на державному та місцевих рівнях. У липні за місцевими програмами «теплих» кредитів з міських бюджетів Харкова, Лозової, Чугуєва відшкодовується понад 1 000 000 грн. Окрім того, з початку року за урядовою програмою «теплих» кредитів з державного бюджету компенсацію вже отримали 8 ОСББ та ЖБК області.

Усього з початку року програмою «теплих» кредитів вже скористались 31 ОСББ та ЖБК, залучивши для впровадження енергоефективних заходів 6 700 000 кредитних коштів.

«Співфінансування заходів з енергоефективності – це оптимальний дієвий спосіб допомогти мешканцям багатоповерхівок зробити свої оселі більш енергоефективними, комфортними та не переплачувати за комунальні послуги», - прокоментував директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк.