Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року близько 1000 жителів Харківщині поповнили лави воїнів-контрактників

З початку року близько 1000 жителів Харківщині поповнили лави воїнів-контрактників

У Харківському обласному військкоматі підбили підсумки роботи у першому півріччі 2018 року щодо відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України.

«Цього року вже близько 1000 жителів Харківщині поповнили лави воїнів-контрактників. Ці позитивні показники є загальною перемогою усіх районних військкоматів. Цьому сприяли сотні публікацій про українську армію у місцевій пресі, десятки ярмарок вакансій, що ми по всій області проводили спільно з центрами зайнятості, а також розуміння важливості поповнення нашого війська професійними воїнами», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

За словами офіцера, давно стало нормою те, що кожну середу у військкоматах проводять різні інформаційно-роз’яснювальні заходи, на які часто запрошують представників бойових військових частин. Слова кращих воїнів з поважною вислугою років та нагородами на грудях військовозобов’язані сприймають краще, ніж, приміром, перегляд рекламних відеороликів.

«Приблизно кожен третій-четвертий призовник-контрактник, який цього року добровільно направлений нами до української армії, мав статус учасника бойових дій. Також серед рекрутів було чимало й справжніх романтиків. Так, понад 150 харків’ян у січні-червні виявили бажання служити у десантно-штурмових військах, і ще приблизно 30 осіб вирішили носити берет морського піхотинця», - пояснив полковник Юрій Калгушкін.

У військкоматах, розташованих на Харківщині, вже четвертий рік поспіль спостерігається велика кількість дівчат, які бажають пов’язати професію зі Збройними силами України. До цього часу вже понад 50 представниць чарівної статі підписали армійський контракт, і ще 30 жінок збирають необхідні для призову документи чи поки визначаються з обранням військової професії.